Mēs dzīvojam laikā, kad pārtikas veikalā ir pieejams teju viss, neatkarīgi no sezonas. Turklāt, lielai daļai sabiedrības ir izstrādājies ieradums iepirkties, balstoties uz mirkļa impulsiem un ‘ķert uz atlaidēm’, nopērkot vairāk nekā vajag, kā arī to, ko nemaz nevajag. Rezultātā mēs nereti nonākam pie apjukuma virtuvē, nesabalansēta uztura un izmestas pārtikas.

Atkritumos izmestās pārtikas apjomi pasaulē aizvien pieaug. Turklāt, izmetot pārtiku, tiek izšķērdēti arī milzīgi ūdens, zemes un enerģijas resursu apjomi. Eiropas Savienībā ik gadu atkritumos nonāk aptuveni 90 miljoni tonnu pārtikas, un ir izvirzīts mērķis līdz 2030. gadam pārtikas atkritumu daudzumu uz vienu iedzīvotāju samazināt uz pusi. Es uzskatu, ka viens no veidiem, kā sabiedrība var ņemt līdzdalību un šo statistiku uzlabot, ir plānot savas maltītes. Turklāt, plānojot ēdienreizes un iepirkumus, mēs ne tikai samazināsim izmestās pārtikas apjomu, bet arī mūsu iepirkšanās būs raitāka, tēriņi mazāki un uzturs sabalansētāks.